Як замінити глушник на ВАЗ 2109 (21099)?

Як замінити глушник на ВАЗ 2109 (21099)?

Як замінити глушник на ВАЗ 2109 (21099)?Сьогодні ми зупинимося на питанні, як поміняти глушник на ВАЗ 2109 своїми руками. Примітно, що це зробити під силу навіть початківцю автомеханіку, що дозволить вам заощадити на обслуговуванні вашого автомобіля. Щоб зрозуміти яку суму ви економите, дізнайтеся, скільки коштує заміна глушника на ВАЗ 2109 в найближчому автосервісі, за умови, що зробити весь комплекс робіт самому неважко.

Перед тим, як ми приступимо до опису процесу заміни, скажімо два слова про те, який глушник купити на ВАЗ 2109? Купуйте оригінальну запчастину чи деталь виробника, якому ви довіряєте. Важливо, щоб всі точки кріплення, габаритні і настановні розміри строго збігалися. Також повинен збігатися з заводськими стандартами метод кріплення глушника, товщина стінок банки і сполучних труб. Останнє важливо для тривалої роботи нової запчастини. Якщо для вас важливе питання, скільки коштує вихлопна система на ваз 2109, в частині заміни глушника, то не варто зовсім економити. При неякісному виробі, через короткий проміжок часу вам знову знадобиться ремонт і заміна, тут ви не заощадите.

Як зняти глушник ВАЗ 2109?

Як замінити глушник на ВАЗ 2109 (21099)?Часто виникає ситуація, коли відремонтувати глушник ВАЗ 2109 можна лише його заміною на нову запчастину. Якщо ви давно не міняли цю частину вихлопної системи, або глушник ВАЗ 21099 гарчить, а що робити ви не знаєте. Тоді найпростіше і правильніше його замінити. Стара деталь в цьому випадку зносилася і його потрібно замінити.

Розглянемо, як кріпиться глушник ВАЗ 2109 і як зняти стару деталь:

  • спочатку розкручується хомут, що з’єднує глушник і резонатор;
  • потім розкручується хомут, що з’єднує глушник і вихлопну трубу;
  • останнім кроком слід зняти глушник з гумок;
  • процес демонтажу закінчено.

Щоб коректно поміняти глушник на ВАЗ 21099 (2109), вам слід потурбуватися про кільця, які вставляються в з’єднання глушника з резонатором і вихлопну трубу, і затискаються хомутами. Ці кільця повинні бути цілими і не розколеними. Якщо стан кільця вам не подобається, то замініть його на нове.

Як замінити глушник на ВАЗ 2109 (21099)?Якщо ви хочете поміняти глушник 2109 і не турбуватися про його нормальну роботу, то розгляньте стан гумок кріплень. У разі, коли вони розтягнуті або мають тріщини, їх слід замінити на нові, це важливо.

При демонтажі глушника, для простоти зняття його з підвісів-гумок, одне з «вушок» можна відігнути. Це рекомендовано заводом виробником глушника, так як одне з «вушок» поставляється в вирівняному стані. Саме це «вушко» слід загнути, коли ви будете встановлювати нову запчастину. Щоб простіше було замінити глушник на ВАЗ 21099, конструктори передбачили такий варіант монтажу/демонтажу.

Як замінити глушник на ВАЗ 2109 (21099)?І остання порада, якщо ви не можете розкрутити болтове з’єднання хомута, то попередньо обробіть його рідиною ВД-40 і зачекайте кілька хвилин, це може допомогти. Також може допомогти нагрів цього з’єднання. Якщо нічого не допомагає, зріжте болт болгаркою. Його не важко замінити на новий. В особливо складних випадках можна зрізати і сам хомут кріплення, але тоді у вас повинен бути в запасі новий.

Як поставити глушник на ВАЗ 2109?

Як замінити глушник на ВАЗ 2109 (21099)?Щоб замінити глушник ВАЗ 2109, вам слід провести порядок його монтажу в зворотному порядку. Установка нової деталі відбувається простіше, ніж демонтаж старої. Звичайно за умови, що ви купили на заміну якісний і відповідний стандартам заводу виріб.

Розглянемо, як закріпити глушник ВАЗ 2109:

  • вішаємо новий глушник на гумки-підвіси, не забуваємо загнути «вушко» на останньому підвісі після його кріплення;
  • монтуємо з’єднання глушника з вихлопною трубою за допомогою кільця і ​​хомута;
  • монтуємо з’єднання глушника з резонатором за допомогою кільця і ​​хомута;
  • все, нова запчастина встановлена.

Як бачите, самостійно весь комплекс робіт виконати не важко. Найважчим може виявитися відкручування старих болтових з’єднань, якщо вони не піддаються. Також прослідкуйте, щоб всі елементи кріплення були у вас під рукою і на заміну. Завжди краще поставити нові, тим більше, що вони коштують зовсім не дорого.

Про автора

Сергей Гуйда administrator



Подобрать выхлопную систему на любой автомобиль - сайт выхлопных систем